terkiviktor@gmail.com06 30 741 6135

Padlófűtés működési elve

Két módját különböztetjük meg a hőátadásnak. Az egyik a levegő áramlásával átadott hő, míg a másik változat a hősugárzás vagy felületfűtés. A padlófűtés is egy ilyen, úgynevezett felületfűtési rendszer. A padlófűtés rendszerek is a kazán vagy cirkó által felmelegített víz cirkuláltatásával adják át a hőenergiát. A meleg víz a csőrendszerben futva jut el a hőleadó felületekbe, mint például a radiátor, illetve a felületfűtésű rendszerekbe, mint a padlófűtés. A hőátadás révén lesz fűtés az adott helyiségekben.

Padlófűtési előnyei és hátrányai

A radiátoros fűtéssel szemben jóval magasabb az ember komfortérzete. A radiátor a levegőt melegíti fel, a padlófűtés pedig egyenletesen adja át a hőt a helyiségnek, a padlótól a helyiségbe sugározva. Viszonylag alacsony hőmérsékleten működtethető fűtési rendszer. Valamint a kedvező hőmérséklet elosztásnak köszönhetően kisebb az energiafelhasználása is, tehát energiatakarékos fűtési rendszer. A padlófűtés hátránya, hogy komoly meghibásodás esetén csak bontással lehet hozzáférni.

Padlófűtés tervezés

Új építkezésnél, családi házak tervezésénél érdemes elgondolkodni a padlófűtésen. Energiatakarékossága és magas komfortérzet javító hatása miatt hosszútávon mindenképpen jó befektetés lehet. Ami fontos, hogy ha ilyen típusú fűtési megoldás mellett döntünk, akkor vékony rétegvastagságú rendszert válasszunk.

Padlófűtés kiépítése

Előzetes helyszíni felmérés után épületgépész csapatom részletes műszaki tervet készít. Ezek után az anyagok és a munkadíj teljes költsége látható lesz az árajánlatban. Ha ez megvan akkor legyeztetjük a pontos határidőt, amit minden esetben betartunk.

Padlófűtés átmosása

A fűtési rendszer csővezetékeiben áramló víz folyamatosan szennyeződik. És ezek az apró lerakódások gyakran eltömítik, és lassítják az áramlást. Ráadásul a régi csőrendszerek falán vastag vízkőréteg alakul ki, ami még hőszigetel is. Ezáltal csökken a hőleadás képessége a padlófűtési rendszernek, továbbá megnő az energiafelhasználása is. Ilyenkor egy alapos rendszer átmosás megold minden problémát.

Padlófűtés átmosás

Forduljon hozzám bizalommal!

Fűtésszerelőként is jó pár évtizede dolgozom a szakmában. A legjobb fűtésszerelő mesterektől tanultam, és sajátítottam el a tudást. Fontosnak tartom, hogy az elvégzett munka minőségi legyen, és garantálja fűtőberendezés biztonságos működését. Minden fűtésszerelési munkálatra 100% garanciát vállalok. Ugyanez érvényes a karbantartásra is. Arcképes igazolvány mindig van nálam. Szakképesített víz-gáz-fűtésszerelő mester vagyok. Ha rám bízza a padlófűtési rendszer kiépítését és karbantartását, többé soha nem lesz panasza!

Call Now ButtonHívás