terkiviktor@gmail.com06 30 741 6135

Radiátor meghibásodás okai

Van néhány olyan hibajelenség, amikor nem kell feltétlenül fűtésszerelőt hívni, és akár házilag is meglehet próbálni elhárítani. Kell egy kis kézügyesség és persze némi tapasztalat.

radiátor javítás

Levegő került a radiátorba

Gyakran előfordul, hogy valamelyik radiátor nem fűt. Ilyenkor meg kell próbálni légteleníteni, lehet, hogy csak ez a baj. A légtelenítő szelep általában a radiátor oldalán található. A légtelenítéshez szükséges egy légtelenítő kulcs, ami bármelyik szerelvény boltban fillérekért beszerezhető. De ha valaki úgyesebb, akkor elég egy csavarhúzó is hozzá. Mindenek előtt le kell állítani a fűtést. Ezt a fűtőtest alsó és felső sarokszelepinek elzárásával lehet elérni. Ki kell nyitni a szelepet, és kifolyatni a levegővel telített vizet. Nem árt egy törülközőt előre elhelyezni a padlóra. A termosztatikus szelep már jóval macerásabb, ehhez inkább már ajánlott a fűtésszerelő. Ez sokkal bonyolultabb folyamat, és az is lehet, hogy a szelepet cserélni kell.

Csöpög a víz a radiátorból

Ebben az esetben bizony kilyukadt a radiátor. Meg kell keresni a fűtőtesten keletkezett lyukat, és jobb híján megpróbálni valamivel eltömíteni átmenetileg, és valamit alátenni, hogy abba szivárogjon a víz. Ki kell kapcsolni és szerelőt hívni azonnal. A radiátor csere az egyetlen megoldás. És be kell kalkulálni, hogy a régi fűtési rendszer nem lesz kompatibilis az új radiátorral. Némi átalakítás is szükséges a csőszakaszon.

Radiátor szerelés szolgáltatások

Radiátor légtelenítés és radiátor szelepcsere. Radiátor csere és bekötés, valamint újra beüzemelés garanciával. Fűtési rendszer átmosás és karbantartás. Profi fűtésszerelés. Radiátor cseréről bővebben az alábbi logóra kattintva olvashat:

Call Now ButtonHívás